14 Ocak 2017 Cumartesi

Palm yağlı zararlı Nutella raflardan kalkıyor

Nutella kendi vatanından bile kovuluyor. Tahin pekmezi bırakıp Nutella'cı olan yurdum insanına mesajdır!

"Palmiye yağının diğer bitkisel yağlardan daha zararlı ve kanserojen olduğunun açıklanmasının ardından İtalya'da palmiye yağı içeren Nutella kavanozları raflardan inmeye başladı."


Palmiye yağı ile ilgili yapılan araştırma sonucu 2016 yılında Avrupa Gıda Standartları Ajansı (EFA), 200 derece üzerinde ısıtılan palmiye yağının diğer bitkisel yağlardan daha tehlikeli olduğunu açıklamıştı.

Dünya sağlık Örgütü’nün aralarında bulunduğu sağlık otoriteleri riske dikkat çekmiş ancak gıdalarda kullanılmasına bir kısıtlama getirmemişti. Hazırlanan bir raporunun ardından İtalya'da baskı arttı ve Coop süpermarket zinciri ve unlu mamuller üreticisi Barilla ürünlerinden Palmiye yağını çıkardı.

Ferrero şirketi ise lezzetinin değişeceği gerekçesiyle dünyaca meşhur Nutellaisimli çikolata-fındık ezmesi ürününde palmiye yağını kullanmaya devam etti ama İtalya’daki satışlarının son 12 ayda yüzde 3 düşmesi üzerine palmiye yağını savunan reklam kampanyaları düzenlemeye başladı.

BASKILARIN ARDINDAN RAFLARDAN İNDİ
Nutella, Ferrero’nun en önemli ürünü, şirketin senelik 10 milyar euroyu bulan satışlarının beşte biri Nutella’dan geliyor. Ancak artan kamuoyu baskısı karşısında bu kez de marketler palmiye yağı kullanılan Nutellaları raflardan indirmeye başladı.

Kaynak: http://www.posta.com.tr/nutella-italya-da-raflardan-inmeye-basladi-haberi-1257373


Çikolatalı kremalardan vazgeçemiyorsanız gerçek şeker ve sağlıklı yağ kullanan Sarelle ya da Torku gibi yerli ürünlerimizi tercih edin. Kısa zaman içinde daha da lezzetli olduklarını farkedeceksiniz.

Yazar:

Araştırıp sorgulamayı seven, ruhsallık ve maneviyatı önemseyen şüpheci blog yazarı. Arayış ve yolculuğunu Türkiye'nin en samimi uyanış portalında paylaşıyor.

0 yorum:

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.